Fogh-regeringen: Leverandør af gratis arbejdskraft til kapitalen

Alle bistandsmodtagere – danske som udenlandske – skal tvinges ud på arbejdsmarkedet som ekstremt billig eller helt gratis arbejdskraft i endnu større omfang – i såkaldt praktik i et år på virksomhederne med en “løn”, der svarer til kontanthjælpen og betales af det offentlige.

Udbygningen og cementeringen af det tredje, grå arbejdsmarked, der – når al ordskvalderen om at få integreret flygtningene og indvandrerne, “de nye borgere”, i det danske samfund skrælles bort – står tilbage som det egentlige indhold i det påståede integrationsspil vil allerede til efteråret omfatte “de gamle borgere”, de danske bistandsmodtagere/arbejdsløse.

Det vil indgå i som det væsentligt led i regeringen Foghs såkaldte beskæftigelsesudspil kaldet “flere i arbejde”, der på linie med integrationsudspillet vil tage sigte på at sikre arbejdsgiverne rigelig med ekstremt billig arbejdskraft uden faglige rettigheder, der kan udnyttes som løntrykkere – til at presse løn- og arbejdsforholdene på det danske arbejdsmarked i bund til lutter gavn og glæde for kapitalen. Det fremgår af den flig af det kommende beskæftigelsesudspil, som beskæftigelsesministeren Claus Hjort Frederiksen netop har ladet sive til pressen.

De danske bistandsmodtagere, som skønnes at have svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, skal frit og kvit stilles til rådighed for arbejdsgiverne. Som total gratis arbejdskraft. I såkaldt praktik af et års varighed, hvor de får udbetalt kontanthjælpen som løn af det offentlige, samtidig med, at de knokler gratis for arbejdsgiveren uden de normale overenskomstbestemte faglige rettigheder.

En ren guldgrube for kreative arbejdsgivere som Jysk Rengøring/ISS, som i Farum Kommune i stor stil har benyttet sig tvangsaktiverede som ekstremt billig arbejdskraft. Nuværende finansminister Thor Petersen var direktør i Judsk Rewngøring, da den ulovlige praksis blev afprøvet. Nu bliver Farummodellen for bsitandsmodtagere national lov, mens vennerne holder hånden over privatiseringsprofet nr. 1 – den systematiske lovovertræder og bykonge Brixtofte.

Højreregeringens kyniske frontalangreb på flygtningene og indvandrerne er en forsmag på, hvad der venter de danske bistandsmodtagere, de arbejdsløse, resten af UnderDanmark.

Netavisen 9. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne