300 demonstrerede mod Israels terror i Århus

– Siden krigsforbryderen Sharon provokerede med sit besøg på Tempelbjerget for ca. halvandet år siden, har Israel brutalt dræbt og lemlæstet flere tusinde civile palæstinensere – lang de fleste børn og unge i de besatte områder Gaza og Vestbredden.
Både jeg og I der står her i dag er både rystede og rasende over hvor utroligt passivt resten af verden har været tilskuere til de israelske massakre – begået med moderne USA krigsmaskineri.

Det var Holger Graversens (tdl. MF, Socialdemokratiet) indledende kommentar i sin tale på Rådhuspladsen i Århus fredag den 8. marts. Læs hele talen her

En hurtigt indkaldt demonstration mod Israels massakre og terror mod palæstinenserne havde her samlet 300 mennesker. Protesten kunne ikke være mere aktuel, idet der i dag blev dræbt det største antal palæstinensere siden den ny intifada for 18 måneder siden begyndte. Det var således intet under at demonstranterne var meget harmfulde og oprørte.

Udover Holger Graversen, der er tidligere MF for socialdemokratiet og som blandt andet har været valgobservatør i Jerusalem, talte Ahmed Abou Laban fra Islamisk trossamfund samt palæstinenseren Naser Alsehli.

Talerne lagde dels vægt på at påvise, at det palæstinensiske folk fører en fuldt ud retfærdig frihedskamp mod en besættelsesmagt, der er bevæbnet til tænderne med de mest avancerede våben. Dels påviste de det hykleriske i, at den zionistiske stat Israel og de vestlige medier konsekvent kalder palæstinenserne terrorister, uanset om der er tale om kvinder og børn, unge eller gamle mænd.

Samtidig bomber zionisterne civile mål og skyder fredelige fodgængere eller bilister. Nu har de ‘heroiske’ zionistiske kæmpere endda udset sig gravide og ambulancer under udrykning som terrormål. Alt dette blev naturligvis betegnet som hykleri af første klasse. Ahmed Abou Laban gjorde det desuden klart, at de palæstinensere der forsvare sig med våben, er heroiske frihedskæmpere og ikke terrorister.

Demonstrationen var indkaldt af palæstinensiske organisationer og andre indvandrergrupper og støttedes af en række danske partier og organisationer.

Netavisen 8. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne