PROSA-nej til OK

Edb-fagets fagforening opfordrer deres medlemmer til at stemme nej til overenskomstforliget på statens område. Det er finanslovforslaget, der betyder fyring af omkring 5.000, der har spændt ben for fagforeningens opfattelse:
– Tingene hænger sammen. Vi kan ikke ignorere, at vi har fået en helt ny regering, og vi kan ikke se bort fra, at finansloven har ændret så afgørende på forudsætningerne for overenskomstaftalerne, at vi mener, man bør stemme nej, siger Steen Andersen, faglig sekretær i PROSA.

Det var meget magtpåliggende for finansminister, Thor Pedersen, at få overenskomsterne i hus, inden finanslovsforslaget blev fremlagt. De statsansattes forhandlere i CFU hoppede med på vognen, på trods af at fyringerne var varslet.
Nu rører fagforeningerne og medlemmerne på sig.

Netavisen 27. februar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne