A-kasser frygter fremtiden

VK-regeringen har i deres grundlag sat kurs mod at fratage a-kasserne deres rådighedsvurdering. Meningen er, at det skal overtages af en offentlig myndighed. Af gode grunde er a-kasserne bekymrede over forslaget, der dog ikke er indopereret i finansloven.

På trods af årtiers stramninger i rådighedsvurderingen er A-kasserne i dag stadig i stand til at tage individuelle hensyn, hvilket vil forsvinde, hvis en offentlig myndighed tager over. A-kassernes Samvirke benytter tillige argumentet, at forslaget vil koste det offentlige en halv milliard kroner.

Samtidig er de unge begyndt at vende A-kasserne ryggen. 64.000 unge i perioden 1996 til 2001 har ifølge Radioavisen forladt A-kasserne. Årsagen hertil skulle være, at der i samme periode var opgang og fremdrift i dansk erhvervsliv, hvilket har givet de unge en tro på fast arbejde.

Netavisen 13. februar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne