1000 vrede unge i Odense

Af Özgür Serin, DKU

Elever og studerende fra forskellige egne af Fyn viste i dag deres modstand mod det nyligt fremlagte finanslovsforslag, da ca. 1000 vrede unge mødtes i Odense for at demonstrere.

Demonstrationen startede i Kongens Have med hovedtalerne, bl.a. Lau fra DGS (billedet) og derefter marcherede de unge – råbende og syngende – i flok igennnem byen og ind til rådhuspladen.

Klik for at forstørre

Finansloven er også et af de mest omtalte emner lige for tiden. Regeringen havde med sit allerførste nedskæringsforslag på 1,5 mia lagt op til enorme besparelser og forringelser på alle uddannelser. Over hele linjen blev regeringens politik mødt af skarp kritik, og Anders Fogh var dog også meget hurtig til at indrømme, at regeringen havde kikset lidt i tingene.

Straks derefter lavede man nye forhandlinger med Dansk Folkeparti, hvori man ønskede at fremhæve, at nu var uddanelserne reddet på målstregen. I medierne blev Pia Kjærsgaard fremstillet som den store helt, der skulle fylde de huller som regeringen havde lavet på uddannelsesområdet.

Politikernes udtalelser og mediernes dækning af sagen har været fyldt med fup og bedrag. Nu hedder det sig, at regeringen overhovedet ikke vil lave besparelser på uddannelsessektoren. Det er simpelthen en lodret løgn.
Med det nye forslag er der lagt op til besparelser på:

– 1,2% besparelser på alle uddannelser
– Den fri ungdomsuddannelse skal lukkes
– 22% af alle fagkonsulenter skal fyres
– Minus 1 mia.kr. til amter og kommuner

Her er der nogle besparelser, som de unge studerende vil komme til at mærke. At besparelserne er mindre end det første udspil, gør ikke tingene mere retfærdige.
Noget kunne enddog tyde på, at regeringens åbenlyse fupnummer med at give iindrømmelser” og dermed fjerne nogle af besparelerne var nøje planlagt og gennemtænkt. På denne måde kunne regeringen sikre sig, at Dansk Folkeparti for alvor kunne komme ind i “varmen” og ikke længere blive opfattet som et ultranationalistisk og fremmedfjendsk parti, men snarere som et parti der også tager sig af de svage i
samfundet.

Men mange unge har gennemskuet regeringens numre og flere vil opdage eller indse, at der kommer intet godt fra hverken regeringen eller dets parlamentariske
støtteparti.
Derfor til alle unge i Danmark:

Stå sammen imod alle nedskæringer!
Til kamp for et bedre uddannelsessystem!

Netavisen 7. februar 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne