VK stopper aktiveringssucces

Arbejdsformidlingerne i Århus og Ringkøbing Amt har i en kortere periode kørt forsøg, der har givet nyligt arbejdsløse mulighed for hurtigere aktivering. Århus Amt har på den konto tegnet sig for 25 pct. af alle landets tidlige aktiveringer.

Regeringen har nu sat en stopper for succes´en. Dels rummer den midlertidige finanslov så få midler, at de to arbejdsformidlinger dårligt kan finde midlerne til at fortsætte forsøget, og dels har beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) simpelthen dikteret et stop.

Konsekvenserne er klare. Århus og Ringkøbing er sat på samme dårlige spor som landets øvrige formidlinger, og det bliver de arbejdsløse, der betaler – uden arbejde og tidlig aktivering. I stedet bliver de sat tilbage til punkt ét, hvor de på linie med andre skal vente et år med et aktiverings”tilbud”.

Regeringen har ikke udvist den mindste vilje til at drage erfaringer fra forsøgene.
Ifølge formanden for arbejdsformidlingen i Århus Amt, Christian Aagaard, vil det blandt andet ramme arbejdsløse, der har behov for læse-, stave- og sprogundervisning. Med andre ord de arbejdsløse, der i forvejen er meget dårligt stillet, når det gælder udsigten til en ny arbejdsplads.

Netavisen 3. januar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater