Efter udnævnelsen af Eduardo Duhalde til Argentinas præsident

Udtalelse fra Argentinas Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)

En håndfuld ledere, som var en del af og medskyldige i regeringerne under Menem og De la Rúa, har nu indsat Eduardo Duhalde som nationens præsident. De dækker over, at det var dem selv, der førte landet til sammenbrud ved at tjene imperialismens og oligarkiets allersnævreste interesser.
De forsøger at gøde jorden for at kunne anvende nye opskrifter, således at folket fortsætter med at betale krisen. De snakker om “national enhed”, men arbejder for at splitte folket og undersøger hvilke repressive midler, som skal tages i brug for at bringe arbejderklassens og folkets oprør til tavshed.

Den situation, som blev skabt med den store landsdækkende opstand den 19.-20. december 2001, er fortsat åben. Det var en pseudoaftale, som landets øverste indgik med indsættelsen af den nye regering bag ryggen på folket, der havde væltet De la Rúa-Cavallo-regeringen. Mens Duhalde aflagde præsidenteden, var der demonstrationer og kasserolleoptog adskillige steder i landet.

Klokken har lydt til en ny omgang, og i denne vil den herskende klasse forsøge at tilbagerulle det, folket har opnået. Folket vil derimod med sin kamp kæmpe for en folkelig og antiimperialistisk vej ud af krisen ved at mangedoble de initiativer, der samler folk fra forskellige samfundssektorer, de åbne folkelige byråd, krisekomiteerne, folkeforsamlingerne og andre typer af organisationer, hvori enhed i kampen for at gennemtvinge en folkeenhedsregering til stadighed smedes.

2. januar 2002

Argentinas Revolutionære Kommunistiske Parti (PCR)

Se tidligere udtalelser fra PCR samt andre artikler om Argentina i
TEMA: Argentina – krise og opstand

Netavisen 3. januar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne