Fogh og Co: Fuld militær opbakning til USA´s krig

Den danske regering er parat til at yde såkaldt kontant støtte til krigen mod Afghanistan – med andre ord til parate til fra dag til dag at indsætte danske soldater og fly/militært isenkram i krigen, hvis og når USA ønsker det.
Det kribler i også i den nye danske regering for at komme til at deltage aktivt som krigsførende land i kampen mod Afghanistan. Også selv om det, som Anders Fogh Rasmussen udtrykker det, betyder, at der vil være risiko for danske soldaters liv og førlighed. Ønsker USA danske specialstyrker indsat i Afghanistan, ja så sættes danske styrker ind.

Den mulige danske militære bistand til USA´s krig kan komme til at bestå i sikringen af transport af nødhjælp rundt i Afghanistan i den kommende vinter, der står for døren. Dermed har Danmark, som det officielt hedder, på linie med Norge og Holland sagt ja til at give USA en kontant håndsrækning i krigen mod terror og hermed bevist, at vi står fuldt solidariske bag USA i krigen mod Afghanistan. Som det kunne forventes, stiller SF sig positiv overfor direkte dansk militær hjælp til USA, hvis der alene er tale om “humanitær hjælp”.

Et eventuelt dansk bidrag til krigen vil koste 400 millioner kr. og sprænge det seneste forsvarsforlig. Hvor de ekstra bevillinger til militæret i givet fald skal tages fra, vides endnu ikke. De vil muligvis blive skaffet ved at overflytte penge fra ulandshjælp til militær bistand – men et af partierne bag det seneste forvarsforlig har indtil videre sagt nej til en sådan løsning: Kristeligt Folkeparti.

Foghs krigsplaner er sikre på opbakning et sted fra: Nyrups socialdemokrati har erklæret fuld støtte til Foghs fulde støtte til USA’s krig.

Netavisen 6. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne