Enhedslisten og SF som løftebrydere

Næsten halvanden dag holdt SF’s og Enhedslisten nye bebudede markante profil for at styrke den folkelige modstand. Allerede på andendagen efter valget underskrev de to partier en konstitueringsaftale med socialdemokratiet. Trods løfter om det modsatte har Enhedslisten og SF valgt at støtte op omkring Jens Kramer Mikkelsen som overborgmester i København. SF og Enhedslisten vil forsætte som garant og støttepartier for det korrupte socialdemokratiske nedskæringsstyre. Tilsammen har de tre partier 30 ud af Borgerrepræsentationens 55 pladser og får 4 borgmesterposter.

SF og Enhedslisten gik i København til valg på, at de ikke ville støtte den skandaleplagede socialdemokrat Jens Kramer Mikkelsen som overborgmester. Det var også grundlaget for et valgteknisk samarbejde, der blev lavet mellem SF og Enhedslisten, samt en lang række mindre lister.
I dag viser det sig, at Enhedslisten og SF løber fra løfterne i det valgtekniske samarbejde. De har besluttet sig for at endnu engang at støtte op omkring Jens Kramer Mikkelsen som overborgmester.

– Det er helt uacceptabelt at gå til valg på løftet om at fratage Jens Kramer Mikkelsen overborgmesterposten for derefter at svinge 180 grader. Det er en utroværdig fortsættelse af Enhedslistens og SF’s politik, der på landsplan medførte tilbagegang for begge partier, udtaler Troels Riis Larsen, formand for DKU.
– Det er fuldstændig grotesk. Folk der stemte på et valgforbundets partier i den tro, at det var en stemme fra venstre mod det socialdemokratiske regimente, ender nu med at se deres stemme brugt til at cementere dette regimente og skabelsen af en fast alliance mellem SD, SF og Enhedslisten.

APK i København valgte at stille sig uden for dette ‘valgtekniske samarbejde’, fordi praksis har vist, at netop Enhedslisten og SF har været pålidelige (!) støttepartier til Jens Kramer Mikkelsen og Socialdemokratiets nedskæringspolitik. Senest med indgåelsen af budgettet for København i 2002.

Netavisen 23. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne