Oprør på Tekniske skoler

Eleverne på landets tekniske skoler protesterer mod de urimelige forhold. Besparelser og forringelser har gennem en lang årrække har medført groteske forhold, som nu er blevet for meget.
Klasser på op til 56 elever, mange timer uden lærerkræfter, nedslidte skoler og mangel på praktikpladser er nogle eksempler, der har udløst vreden hos de kommende samfundsbærende unge. Nu har eleverne sagt stop.

På et stormøde på Frederiksberg Tekniske Skole i sidste uge samledes 500 repræsentanter fra hele landet. De indbudte uddannelsespolitiske ordførere fra Folketingets partier fik her læst og påskrevet lektien. Ordførerne fik vendt protestmødet til et sandt valgmøde. De mange potentielle stemmer fik politikerne i hele det politiske spekter til at love guld og grønne skove. De Konservative spillede ud med 80 mio. kr. ekstra om året. SF overbød med 150 millioner, mens Enhedslisten fastslog, at 150 millioner “forslog som en skrædder i helvede”.
Disse luftige løfter, fremsat midt i en valgkamp, gav ikke eleverne de årsag til større forhåbninger. Ordførerne kunne ikke give håndfaste konkrete tilsagn om at rette op på forholdene.

De større forbunds ungdomssekretærer er på dette spørgsmål ikke på linie med de unge:
– Alle partier var enige om at give flere penge. Nu skal de blot holdes fast på løfterne, udtaler Emil Nissen, ungdomssekretær i SiD, som har det næststørste antal elever på landets skoler. Emil Nissen har også løsningen på, hvordan politikerne skal fastholdes:
– Der er skabt en dialog nu. Men svigter politikerne, kan vi knalde til dem for fulde gardiner, siger han til Fagbladet.
Emil Nissen uddyber ikke, om SiD dermed har skiftet opfattelse af strejker som kampvåben, eller hvorvidt “knalderiet” skal vente til næste Folketingsvalg. Ordvalget med gardinerne er heller ikke særlig heldigt fra en højtstående repræsentant fra SiD i kølvandet af Strubesagen.
De mange løfter understreger blot, at eleverne må fastholde initiativet og på egen hånd vurdere, hvordan “der skal knaldes til fulde gardiner”.

Netavisen 7. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne