Et valg om krig, terrorlovgivning og økonomisk krise

Efter at have fremlagt en dybt reaktionær terrorlovgivningspakke udskrev Poul Nyrup-regeringen folketingsvalg samtidig med kommunalvalget den 20. november.

I en kommentar til valget siger Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne:

– Demokratisk set er det en tvivlsom affære at udskrive folketingsvalg oveni kommunalvalget. Kommunalpolitikken vil blive helt overskygget af slagsmålet om sæderme på Christiansborg og regeringstaburetterne.

– Sjældent har Socialdemokratiet og oppositionen stået tættere på hinanden og udfaldet står klart uanset hvem der kommer til at danne regeringen efter valget. Det bliver en reaktionær og krigsliderlig regering, der vil føre Danmark dybere ind i USAs globale terrorkrig og som skal sikre Danmarks endelige forvandling til en delstat i Den europæiske Union i forbindelse med vedtagelsen af dens ny forfatning i 2004. Uanset om det bliver den ene eller anden Rasmussen, der bliver regeringschef, vil den kommende regering sætte de tilkæmpede demokratiske rettigheder og den nationale suverænitet under pres.

– Det vil også en arbejderfjendtlig regering, som vil lade de arbejdende betale for den økonomiske krise, som også udvikler sig i Danmark, og for dens terrorkrigsførelse – til gavn for storkapitalen og de multinationale.

– Arbejderpartiet Kommunisterne kan ikke støtte noget af de to regeringsalternativer eller deres støttepartier. Vi kan derfor ikke anbefale at stemme på et af de opstillede partier.
Til kommunalvalget i Odense og København opstiller Arbejderpartiet Kommunisterne. En klar stemme imod krig, terrorlovgivning og krisepolitik.

– APK vil i hele valgkampen fremme kampen for at stoppe USAs krig og afvise angrebene på de demokratiske rettigheder, ikke mindst gennem den dybt reaktionære terrorlovpakke, og suget i de arbejdendes pengepung, siger Dorte Grenaa.

Netavisen 1. november 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne