Sundhedsfarligt regntøj

Regntøj, der er yderst farligt for småbørn, produceres og sælges fortsat i danske tøjbutikker. Der er tale om regntøj, der indeholder miljøfarlige og sundhedsskadelige blødgørere, phthalater, som kan ødelægge folks hormonbalance.

Blandt de firmaer, der producerer og i hvert fald videresælger det giftige regntøj i eget navn, er også en række mærkevarefirmaer. Det er informationscenteret Grøn Information, der står bag afsløringen af de kyniske producenter og forhandlere af sundhedsfarligt PVC-holdigt regntøj. Regntøj, der også fremstilles og sælges til børn under tre år, selvom det netop for unger i den aldersgruppe er ekstremt sundhedsfarligt.

Det hænger sammen med, at risikoen for, at de putter PVC-regntøjet i munden og sutter eller slikker på det og derigennem optager de farlige kemikalier, phlalater, i kroppen er mere end overhængende. At fremstille og sælge PCV-holdigt legetøj og andre artikler for børn under tre år er forbudt, men det er fortsat tilladt at anvende PVC i fodtøj og tekstiler til småbørn. Så PVC-regntøj kan fortsat købes i danske butikker og som oftest meget billigt.

Forbudet mod at anvende PVC i alle andre artikler end tøj til børn under tre år trådte i kraft 1. april 1999. Men når det drejer sig om PVC-regntøj må småbørnsforældrene altså nøjes med advarsler fra bl.a. Forbrugerinformationen om at købe tøj og sko produceret af PVC.

Netavisen 23.oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne