Københavnsk borgmester: Omfordel boligmangelen

Bygge- og teknikborgmesteren i København har sin egen metode at løse boligmangelen blandt unge københavnere på. Der skal ikke bygges nye ungdomsboliger, foreslår Søren Pind. Boligmangelen skal blot omfordeles, så andre grupper rammes hårdere i stedet for.

Der er slet ikke behov for nye ungdomsboliger. Nye boliger i det hele taget, mener borgmesteren for bygge- og teknik i København. Den store boligmangel, der i høj grad går ud over ungdommen, men er en plage for alle københavnere skal ikke løses reelt: ved at bygge flere lejligheder, herunder flere ungdomsboliger.

Næh, ungdomsboligmangelen skal løses ved at 10 pct. af det almennyttige boligbyggeri forbeholdes unge. Det drejer sig i København om 5.500 boliger. Det vil både løse ungdommens boligproblemer samt modvirke ghettodannelsen i det socialt boligbyggeri, påstår venstre-borgmesteren. At der reelt kun er tale omfordeling af den akutte boligmangel i København og på ingen måde nogen løsning på boligmangelen, går borgmesteren let uden om.

Ifølge borgmesteren kan (læs: vil) kommunen ikke kunne bygge sig ud af boligmangelen. Forslaget betegnes som “let og gratis” af direktøren i Boligselskabernes Landsforening. Der er brug for at øge byggeriet af boliger. Det fremsatte forslag vil blot ramme andre grupper på boligmarkedet.
Forslaget skal afvises, da det kun vil splitte lejerne ud mod hinanden uden at løse de alvorlige bolig-problemer – den udbredte mangelen på ordentlige boliger til en husleje, der er til at betale.

Netavisen 18. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne