ISS på fuldt tilbagetog

Skandalerne omkring af privatiseringen/udliciteringen af børnehaver til ISS har foreløbigt fået det berygtede firma til at indstille bestræbelserne på at overtage pasningen af børn flere steder i landet. Overalt, hvor ISS har tilbudt pasning af børn, har det det betydet drastiske forringelser.
Den udtalte vrede fra pædagogerne og forældrene i de kommuner, hvor ISS har overtaget driften af daginstitutioner via udlicitering af børnepasningen, har givet de privatiseringsliderlige politikere og den danske, multinationale rengørings- og service-mastodont ISS alvorlige ridser i lakken. I Assens Kommune har politikerne for nyligt måttet fyre ISS som børnepasser som følge af pædagogernes og forældrenes modstand mod ISS’ s forringelser af børnepasningen i byen.

Senest har ISS måttet tage endnu en konsekvens af den voksende utilfredshed. Man har indtil videre opgivet at byde på driften af nye børneinstitutioner. Ifølge Søren Gaardbo, administrerende direktør i ISS-firmaet ISS CarePartner, har man modtaget megen kritik, og har lytter ti den. Nu skal der styr på samarbejdet med forældre og personale og administrationen skal til at køre (i de daginstitutioner, som ISS endnu driver), mener han.
Samtidig har ISS CarePartner besluttet at opgive de nye forringelser af børnepasningen, som i sidste måned blev mødt med en forstærket modstand fra pædagoger og forældre i Assens og til sidst tvang Assens Kommune til at fyre ISS CarePartner. Forslag til nye forringelser, som ligeledes har styrket modstanden mod ISS i de tilbageværende ISS-institutioner.

Forslagene (sparekravene) skulle styrke mulighederne for at sikre ISS en god profit på pasningen af børn. En profit, der kun kan opnås på bekostning af nedskæringer i daglige drift – via forringelser af pædagogernes arbejdsforhold og pasningen af børnene. Muligheder, som er stærkt begrænsede som følge af modstanden mod privatiseringen og dens følger fra forældre og pædagoger, hvilket nu altså har fået ISS til at ville indstille alle bud på overtagelse af flere daginstitutioner.

Netavisen 19. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne