Offentligt kommuniké i anledning af Sergio Barrios død

Med dyb sorg meddeler vi hermed alle revolutionære, progressive og folk i verden, at formanden for Mexicos Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister Augustín García, “Sergio Barrios”, den 24. september 2001 er død af et pludseligt hjertestop i en alder af 51 år.

Kammerat Sergio, som var ud af en bondefamilie, sluttede sig meget tidligt til den revolutionære kamp i Mexico. Hans uro, hans oprørsånd og iver efter at lære mere og mere førte ham til at interessere sig for marxismen og leninismen. I 1978 dannede han sammen med en gruppe kammerater Mexicos Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister, hvor han var leder og formand indtil sin død, en død der overraskede ham midt i arbejdet.

Hans bortgang i en meget afgørende tid, nationalt såvel som internationalt, lader sig allerede mærke. Men hans kammerater rykker sammen, og de konfronterer organiseret og i enhed de foranstående opgaver for udviklingen af de revolutionære betingelser i Mexico, betingelser hvortil et stort bidrag er kommet med dannelsen af Mexicos Revolutionære Folkefront (FPR) dagen efter hans død, og til hvilken Augustín García, “Sergio”, havde været den primære inspirator.

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer, til hvilken Sergio var en flammende drivkraft i sin egenskab af formand for Mexicos Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister, og i hvis arbejde han ihærdigt deltog, erklærer sin fuldkomne solidaritet med vort broderparti, med alle dets medlemmer, som kan regne med vores støtte til at overvinde det hårde slag, som berører os alle.

Mexico, september 2001

Den Internationale Konference af Marxistiske-Leninistiske Partier og Organisationer
Koordinationskomiteen

Se også Hilsen til stiftelsen af Mexicos Revolutionære Folkefront

Mere om Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og dets møde i Mexico september 2001 i Verden i kamp


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater