ISS fyret på gråt papir i Assens

Assens Kommunes privatisering af daginstitutionsområdet har lidt et sviende nederlag. Kommunen har nødtvunget måttet bide i det sure æble og opsige aftalen med ISS om at drive daginstitutionerne ovenpå voldsomme protester fra forældre og pædagoger.

I bestræbelserne for at opnå en fed profit på at overtage børnepasningen i Assens har ISS-selskabet ISS CarePartner gennemført væsentlige forringelser på daginstitutionerne, bl.a. ved at trække penge ud af selve driften af institutionerne og over til såkaldt “pædagogisk udviklingsarbejde” i ISS-regi – med forringede arbejdsforhold for pædagogerne og pasning af børnene til følge.

For et par måneder siden fremlagde ISS planer om yderligere forringelser, hvilket fik pædagogernes og forældrenes vrede over privatisering til nærmest at koge over. Modstanden mod ISS Care Partner er nu så voldsom, at de privatiseringsliderlige kommunalpolitikere nødtvunget har måttet givet efter presset. Som borgmester Hans Ole Hansen (V), der ellers har sat alle sejl til for at gøre Assens til en foregangskommune for privatisering på linie med Farum, forklarer: – Pædagogerne og forældrene har mistet tilliden til ISS som aktuel og fremtidig arbejdspartner.

Det har ikke været muligt, at etablere den fornødne tillid imellem ISS og medarbejderne og ledelsen i børnehaverne – og dermed har samarbejdet med ISS ingen fremtid, fastslår han. Daginstitutionerne lægges tilbage i kommunal regi, mens pædagoger og forældre i Assens jubler. “Sejren er vor, sejren er vor”, sang de, da beslutningen blev bekendtgjort.

Mareridtet omkring privatiseringen samt kampen mod privatiseringen af børnehaverne i Assens, der startede med, at kommunen sendte børnepasningen i licitation og gav ordren til til Jydsk Rengøring, som siden er blevet opslugt af ISS, er endt med en sejr for pædagogerne og forældrene og et sviende nederlag til kommunen og ISS.
Det er samtidig en vigtig sejr for modstanden mod privatisering og udlicitering i det hele taget.

Hel forløbet i den langvarige kamp mod privatiseringen af børnene i Assens er samlet i en række artikler fra Kommunistisk Politik og Netavisen:
Se
Kampen om Assens’ børn

Netavisen 5. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne