Odense: Aktioner mod budgetforlig

Det vil ikke vare længe, før kommunalpolitikere landet over vil argumentere for nedskæringer på de sociale budgetter som følge af terrorangrebet i USA. TV2 har meddelt at dets annonceindtægter er så hårdt ramt, at man nu må fyre folk. Så hvorfor ikke også give begivenheden i USA skyld for at sparekniven tages i anvendelse. Det køber folk ikke – i Odense har et kommunalpolitisk budgetforlig ført til protester og strejker.

De første protester mod Budget 2002 har fundet sted i Odense Kommune. Det er dagplejerne, der er gået i aktion. Tirsdag besluttede de at nedlægge arbejdet, hvilket betød, at 3000 børn ikke blev passet. Strejken gennemførtes i protest mod, at Odense Kommune ikke – som tidligere lovet – vil udbygge legestuerne, der udgør en vigtig del af dagplejen i Odense.
Som led i besparelserne på daginstitutionsområdet er 5 mill. kr., der skulle afsættes til udbygning af legestuerne, pist forsvundet ud af budgettet for 2002 og de kommende år. Samtidig lægges der op til , at den normale regulering for udgiftsstigninger fra 2001 til 2002 afskaffes, hvilket betyder nedskæringer over hele linien i Odense Kommune. Alligevel sættes taksterne for børnepasningen i både dagpleje, daginstitutioner og SFO (skolefritidsordning) op.

Ifølge fællestillidsrepræsentanten for dagplejerne Birgitte Krogård vil kommunalpolitikerne ikke sikre, at legestuerne kommer op på en kvalitet, som er nødvendig for, at både børn og dagplejere får en rimelig trivsel. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Kollegaerne vil simpelthen ikke mere, forklarer hun.

Dagplejerne mødtes til fagligt møde kl. 10.00 om formiddagen, hvorefter de marcherede i samlet trop op til Flakhaven (Odense Rådhus), hvor byrådspolitikerne skulle mødes til forhandlinger om budget 2002. Der blev indgået et budgetforlig mellem samtlige partier undtaget Enhedslisten – og resultatet: jo, dagplejernes protester blev overhørt. Det står fast, at udbygningen af legestuerne er droppet – i øvrigt bliver budgettet som tidligere beskrevet i Netavisen. (Se “Valgbudget” på vej i Odense)

De fleste af byens dagplejere deltog i demonstrationen ved rådhuset, og de fastholder protesterne mod Odense Kommune. Man vil nu boycotte legestuerne i protest imod beslutningen, hvilket vil føre til alvorlige problemer for Odense Kommune. Uden legestuerne som faste samlingspunkter vil en del af børnepasningen i Odense bryde sammen, forudser Birgit Krogaard.

Netavisen 26. marts 2001Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne