26. september-fakkeltog: “Racismefri skoler”

Landet over er der fra en række elevorganisationer planlagt fakkeltog den 26.september mod racisme og intolerance.

Siden årets skolestart har elevorganisationerne, bl.a. DGS og LAK, kørt en kampagne “Racismefri skoler”, der er planlagt til at kulminere med lokale fakkeltog. I København efterfølges det af en stor koncert i Forum samme aften.
Repræsentanter fra landets elevorganisationer mødes i dag den 20. september i Brøndby til en fælles konference, der skal diskutere og udveksle erfaringer og ideer til det videre arbejde ude på skolerne.

Kampagnen “Racismefri skoler” er elevernes eget forsøg og indsats for at sikre, at folkeskolen og ungdomsuddannelserne bliver åbne og tolerante overfor alle unge uanset baggrund, hudfarve, religion og kultur. Kampagnen har lagt vægt på diskussioner på skolerne, oplysning og den praktiske integration af tosprogede elever.
“Vi vil ikke have racisme og fordomme ind på skolerne” udtaler Bjørn Hansen, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS, der står som arrangør af dagens elevkonference.

Netavisen 20.september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne