Falsk støtte til hjemmehjælperne og de ældre

Med falske argumenter om, at hjemmehjælpernes arbejdsforhold skal forbedres uden af det kommer til at koste det offentlige penge, lægger Foreningen af Socialchefer i Danmark nu op til “nødvendige valg” (eller rettere fravalg) i forhold til den hjemmehjælp, de ældre tilbydes.

At hjemmehjælpernes arbejdsvilkår efterhånden er blevet aldeles urimelige. Det må selv Foreningen af Socialchefer i Danmark om end nødtvunget indrømme. De ubehagelige konsekvenser af den førte nedskæringspolitik indenfor ældreforsorgen skal imidlertid udnyttes til yderligere undergravning af hjemmehjælpen til de ældre under dække af, at man vil forbedre hjemmehjælpernes arbejdsforhold, hvis det står til socialcheferne.
Flere penge løser ikke problemerne, mener socialcheferne. Der skal ikke bruges penge på at ansætte flere hjemmehjælpere, der skal ikke afsættes længere tid til de enkelte besøg hos den ældre, eller til, at de ældre oftere får besøg af hjemmehjælpen. Det, påstår socialcheferne, vil ikke løse problemerne med, at hjemmehjælperne skal være ottearmede blæksprutter for at klare deres opgaver.

Kravene til de opgaver hjemmehjælperne skal løse, er alt for store, hedder det, hvorfor kommunerne – kommunalpolitikerne – må prioritere skarpere mellem, hvilke opgaver hjemmehjælperne skal løse, når de besøger de ældre. Der er ikke tid til at løse de mange opgaver, som hjemmehjælperne i dag er pålagt. Hjemmehjælpen til den enkelte ældre skal altså beskæres yderligere.
Som formanden for Foreningen af Socialchefer i Danmark, Ole Pass, udtrykker det, så må der være grænser for forventningerne. Så socialchefernes omsorg for hjemmehjælpernes arbejdsvilkår og for de ældres ve og vel kan være på meget lille sted.

Netavisen 12. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne