Arbejdsløse skal registrere sig selv

I forbindelse med de nye reformer (læs: privatisering) af arbejdsformidlingen, som står på tapetet, uanset hvem der vinder det kommende folketingsvalg, skal de arbejdsløse fremover selv tilmelde sig Arbejdsformidlingen via Internet og udfylde skemaer om kompetancer, jobønsker mv.

Der er virkeligt store besparelser at hente, hvis regeringens planer om, at de arbejdsløse fremover via internettet skal registrere sig selv. De svenske erfaringer med brugen af selvregistrering viser, at godt 20 pct. af de ansatte på Arbejdsformidlingen kan fyres, men naturligvis er hovedformålet, hvis man skal tro arbejdsminister Ove Hygum, ikke at skære ned på Arbejdsformidlingen og fremme planerne om privatisering af arbejdsformidlingen på det danske arbejdsmarked.

Nej da: Selvregistreringen fremmer den enkelte lediges egen indsats for at komme i arbejde igen, forlyder det smukt. Som om du stilles anderledes af, at du skal tilmelde sig Arbejdsformidlingen via internettet, når du bliver ledig, fremfor at skulle troppe op på Arbejdsformidlingen som i dag, eller får styrket dine muligheder for at få et arbejde ved at registrere dig selv.
Derimod bliver det lettere at privatisere arbejdsformidlingen til de ledige, hvis selvregistreringen medfører, at der ikke længere skal indgås individuelle handlingsplaner for de ledige. Det vil lette tvangsaktiveringen af ledige som ekstremt billig arbejdskraft.

LO stiller sig positivt overfor, at de ledige skal registrere sig selv, men ifølge LO-konsulent Kim Knudsen dog under forudsætning af at de frigivne ressourcer hos Arbejdsformidlingen bruges til at skaffe de ledige ud på arbejdsmarkedet. Det sidste lægges der ikke op til – i hvert tilfælde ikke, hvis der forstås at skaffe reelt arbejde til de arbejdsløse.

Se også:
Arbejdsløse tvinges på Nettet DR-TV
Jobformidlingen skal privatiseres
Arbejdsløse på finansloven

Netavisen 5. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne