Løgnen om den høje bistandshjælp

Den danske bistandshjælp er så høj, at det ikke kan betale sig for kontanthjælpsmodtagere at tage arbejde, lyder den velkendte melodi. Senest fra Dansk Arbejdsgiverforening, der vil have presset lønnen yderligere i bund ved at forringe bistandsmodtagernes forhold, så folk tvinges i arbejde til rene sultelønninger.

Pisken over de danske kontanthjælpsmodtagere skal svinges yderligere. Til det formål har Dansk Arbejdsgiverforening fået udarbejdet endnu en rapport, der “beviser”, at det ikke kan betale sig at tage arbejde indenfor lavtlønsområderne. For syv pct. af kontanthjælpsmodtagerne kan det ifølge DA ikke betale sig at få arbejde til, med andre ord for kun en ud af hver 14. Der er ikke belæg for at hævde, at kontanthjælpsmodtagerne økonomiske forhold er for gode. Tværtimod.

Derimod er der rigeligt med grund til at kræve mindstelønnen sat kraftigt i vejret, så arbejdere på mindsteløn for en løn, der er til at leve af. De ringe mindstelønninger vækker dog ikke de danske arbejdsgivere. Næh lønningerne skal presses yderligere i bund, og det skal sikres via sikringen af rigelig adgang af arbejdskraft til sultelønninger.

Tvangsaktiveringen af bistandsmodtagere til specielt lav løn og uden faglige rettigheder slår ikke til for arbejdsgiverne. Kontanthjælpsmodtagernes levevilkår skal presses yderligere i bund for at øge muligheden for at forringe løn- og arbejdsforhold for de arbejdere, der har et job. Profitterne skal skrues i vejret på arbejderklassens og UnderDanmarks bekostning.

Netavisen 31.august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne