George Bush – racismens og globaliseringens ansigt

En bred koalition af amerikanske venstrekræfter planlægger demonstrationer i forbindelse med Verdensbankens og IMFs topmøde. Som den første i en serie forberedes den 29. september en stordemonstration mod George Bush ved Det Hvide Hus – en ‘National march til Washington’ med plan om at danne en menneskekæde omkring præsidentbygningen. Også modstandne mod ‘Plan Columbia’ og USAs aktiviteter i Latinamerika og Caraibien vil blive kraftigt markeret.
Af frygt for omfattende demonstrationer a la Seattle, Göteborg og Genua er Verdensbank/IMF-mødet blevet forkortet fra fem til to dage.

Det af den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clark grundlagte International Action Center er blandt initiativtagerne til den første massedemonstration mod Bush siden protesterne ved hans indsættelse. Det siger herom:

‘Bushs angreb på fattige og undertrykte mennesker i USA bliver smukt koordineret med globaliseringens drivkræfter så som IMF og Verdensbanken. Priserne på varme og el stiger eksplosivt. Skoler, sundhed og andre sociale ydelser trues af privatisering. Bush, som har gennemført flere henrettelser (legale lynchninger) end nogen anden valgt embedsmand i historien, ønsker at optrappe det racistiske storangreb ved at indskrænke borgerrettighederne. Han fortsætter Plan Columbia – hjælpepakken på 1.3 mia. dollars der blev vedtaget under Clinton og som bruges til at hjælpe det colombianske militær i dets undertrykkelse af folkets kamp.
Det er dette NAFTA/FTAA-program som skamløst gennemføres lige her i USA mod folket, som ikke valgte ham.

Samlingen imod IMF/Verdensbanken i Washington D.C. 29. september – 3. oktober giver en enestående lejlighed til at forbinde kampen mod monopolernes globale herredømme med kampen mod Bushs højrepolitik i hans egen ny baghave. Sammen kan disse to fronter forene og mangedoble bevægelsens styrke.’

Demonstrationsappellen
er underskrevet af en lang række organisationer – bl.a. ledere af AFL/CIO, af borgerrettighedsbevægelser, kampagnen for at befri Mumia og mange andre – samt en række fremtrædende intellektuelle. Den fremlægger en enhedsplatform for modstanden mod George Bush og hans program.
Den lyder i sin helhed:

‘George W. Bushs reaktionære administration bevæger sig med rekordfart for at give yderligere trillioner (tusindvis milliarder dollars) til de rige, undergrave arbejderbevægelsen, rulle borgerrettighederne og kvindernes, de lesbiske, bøssernes og de handikappedes rettigheder tilbage, fjerne miljøbeskyttelsesforanstaltninger og eskalere militarismen og truslen om nye krige.
Beskrevet som ‘længere til højre end Reagan-administrationen’ er Bushs team en samling af pirater og fanatikere, tro forsvarere af storkapitalens interesser, som er besluttet på at afmontere alle rettigheder bortset fra monopolernes til at høste ubegrænsede profitter.
Som det hed i en avisoverskrift: ‘Happy Days Are Here Again for forretningslobbyen’.

Der findes kun en kraft, som kan besejre Bushs program – massemobilisering af folket.
En forenet og organiseret kampagne, som forener alle dem, som bliver ramt af dette program – arbejderne, med job eller uden, farvede, kvinder, lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle, indvandrere, handikappede, miljøforkæmpere, alle som har brug for opvarmning og lys – kan afvise og nedkæmpe dette massive angreb.
Vi er flertallet – men vores magt kan kun virkeliggøres, hvis vi organiserer os og skrider til handling!

Bush-regeringen udgør en stor fare for folket og for vores planet på mange områder.
På hans første tre måneder har han:
– Angrebet arbejderbevægelsen og alle arbejdende, forkastet bestemmelser der skulle beskytte arbejderne mod skader fra monotone bevægelser, har forhindret flyarbejdere i at strejke, og fjernet fagligt organiserede arbejdere fra federale byggeprojekter;
– Udnævnt John Ashcroft som justitsminister. Ashcroft har i en bog beskrevet sin beundring for slaveejerne i sydstaterne og en er racistisk modstander af tiltage til ligestilling, af lesbiskes, bøssers og kvindernes rettigheder. Som Bush er Ashcroft en svoren tilhænger af dødsstraf og af at bygge flere fængsler.
– Fremmet den racistiske dødsstraf. Vi forlanger Mumia Abu-Jamal sat fri!
– Annonceret sine planer om at forøge militærudgifterne enormt, indbefattet opbygningen af et ‘nationalt missilforsvar’, som i virkeligheden er en del af en atom strike-first strategi. Bush har bombet Irak, afbrudt samtalerne med Nordkorea, givet grønt lys til Israel til at gennemføre nye angreb mod det palæstinensiske folk, og øget fjendskabet mod Rusland, Kina og Cuba.
– Mens han lader som om han bekymrer sig om børn og uddannelse, har han forlangt drastisk beskæring af førskole-, børnemishandlings- og børnesundhedsprogrammer.
– Modsat sig enhver grænse for, hvad olie-, gas- og elmonopoler kan forlange, hvad der har fort til 50 pct. prisstigninger i Californien, som snart vil blive fulgt op i resten af landet; foreslået at åbne Arctic National Wildlife Reserve (i Alaska) og andre federale naturreservater og landområder for olie- og gasboringer, for minedrift og skovhugst.
– Truet med at starte en ny Vietnam-lignende krig i Colombia.
– Afvist Kyoto-aftalen for at bremse den globale opvarmning. Bush har brudt sit valgløfte om at reducere det drivhuseffektskabende udslip af kultveilte fra kraftværker, og afvist at sænke niveauet for arsenik i drikkevand.
– Gennemført en skattenedskæringsplan, som gør de rige meget rigere, mens de arbejdende næsten intet får.’

Se mere om demonstrationen mod Bush-programmet
Beatbackbush

Mobilisering mod USAs krigsforberedelser og Plan Columbia 27-29. september

Aktiviteter mod IMF/Verdensbanken

Netavisen 16. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater