Gillon uønsket

Torturbødlen Carmi Gillon tiltræder som ny israelsk ambassadør i Danmark den 15. august.
Den danske regering lægger sig ikke i vejen – på trods af Gillons indrømmelse af at have været ansvarlig for anvendelsen af tortur mod palæstinensere som tidligere sikkerhedschef og på trods af hans offentlige erklæring om at støtte anvendelsen af tortur igen.

Regeringen vil ikke erklære ham for uønsket, og den vil ikke tage skridt til at retsforfølge ham for menneskerettighedskrænkelser. Så meget for den officielle danske internationale mærkesag om ‘kamp mod tortur og torturbødler’.
På sin side har den aggressive besættelses- og terrormagt Israel heller ikke forstået, at Gillon er uønsket af det danske folk. Israel insisterer – måske meget passende, og i al fald afslørende – på at lade sig repræsentere af en bøddel.

Det er således op til det danske folk at vise Israel og verden, at Gillon ikke er velkommen.
Ikke bare ved at boykotte den sædvanlige diplomatiske omgang – hvor ‘det danske folk’ ikke er deltager – men ved i alle sammenhæng at markere en protest mod torturambassadøren.
Den traditionsrige Århus Festuge har f.eks. erklæret, at Gillon ikke er velkommen, når den starter den 31. august, selvom den inviterer det diplomatiske korps til åbningen. SF-rådmand Niels-Erik Eskildsen opfordrer direkte den israelske ambassade til ikke at sende Gillon.

Det er et udtryk for, at Gillon vil blive mødt med protest og demonstrationer, hvor han viser sig. Selvforskyldt er han blevet et symbol på den menneskerettighedskrænkende israelske aggressionspolitik over for det palæstinensiske folk.
Hvis de israelske myndigheder tror, at denne politik støttes af danskerne, kommer de til at tro om igen!

Palæstinainitiativet indkalder til demonstration ved den israelske ambassade den 15. august kl. 17, Lundevangsvej 4 i Hellerup.

Se også Bødlen som ambassadør

Netavisen 10. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne