Tidlig skolestart – et år mere i skole

Tilpasningen til EU fortsætter i folkeskolen. Nu er der flertal i folketinget for at indføre tvungen skolegang fra 6 år og afskaffe børnehaveklasserne.

Gennemførelsen af obligatorisk undervisning fra 6 års-alderen på linje med de fleste EU-lande er længe blevet forberedt i det stille. Socialdemokratiet, Venstre og Konservative er enige. De Konservative ønsker tilmed at undervisningspligten skal starte med de 5 år.

Vi er indstillet på at gennemføre en ændring af folkeskoleloven, så der bliver faglige mål for børnehaveklassen ligesom for resten af skolen, siger formanden for folketingets uddannelsesudvalg, socialdemokraten Hans Peter Baadsgård til Jyllands-Posten. Med andre ord betyder det, at børnehaveklassen simpelthen skal omdannes til en 1. klasse.

I befolkningen er der udbredt modstand mod den tidlige skolestart – og den er størst blandt forældre med børn i skolealderen. Det viser en Sonar-undersøgelse i Jyllands-Posten. Et stort flertal i befolkningen – omkring 75 pct. – mener at den nuværende skolestart er passende. Kun omkring 15 pct. støtter det EU-reformivrige folketingsflertal. Blandt kvinderne i alderen 30 – 49 år synes 82 pct., at den nuværende skolestart er passende, 8 pct. vil have den sat ned, mens fem pct. ønsker en senere skolestart end den nuværende.

Baggrund:
Tvungen tidligere skolestart
Hvad er det børn skal lære

 

Netavisen 9. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne