Virksomheder vil ikke oprette praktikpladser

Virksomheder er værre end landmænd. Landmænd går for altid at være utilfredse med vejret. Virksomheder vil altid brokke sig; men de vil ikke gøre noget ved problemerne. De har i årtier brokket sig over flaskehalsproblemerne; men de vil ikke påtage opgaven med at uddanne arbejdskraften. Altså et selvforskyldt problem.

Arbejdsgivernes bekymringer dukker igen op efter offentliggørelsen af de seneste arbejdsløshedstal. Statistikkerne, som kun opererer med dagpengeberettigede arbejdsløse, viser, at ledigheden nu er i bund med blot 133.700, hvilket svarer til 5,2 pct. Det angives, at det skyldes mere beskæftigelse i den offentlige sektor, hvilket bekymrer de private firmaer, som frygter mangelen på arbejdskraft.

Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen, påpeger, at offentlige institutioner er nødvendige for private virksomheder, der ikke kan undvære hospitaler og uddannelsesinstitutioner til deres nuværende og kommende arbejdskraft. Desuden fastslår han, at virksomhederne selv har et ansvar:
– Selvom det er åbenlyst, at enkelte virksomheder kan have svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, tænker mange virksomheder i dag for kortsigtet, fordi det er svært for mange unge at få praktikpladser.

Der er ellers nok af arbejdskraft at skalte og valte med – for ikke at sige at uddanne. Udover de 133.700 dagpengeberettigede arbejdsløse kan man lægge flere hundredtusinder kontanthjælpsmodtagere til.
Netavisen 3. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne