Socialt bedrageri på første klasse

I de seneste år er klapjagten på såkaldte sociale bedragere udviklet til det groteske for at hente nogle millioner kroner ind. Imens snyder de virkelige sociale bedragere – de store virksomheder – samfundet for milliarder hvert år.

Det er de store danske internationale koncerner, som efter de såkaldte vismænds skøn flytter deres beskatningspligtige kapital til deres udenlandske afdelinger. I den seneste vismandsrapport peger de på denne form for skattesvindel som et overset problem. De skønner, at det drejer sig om 40 milliarder kr. årligt, der på denne måde skjules – svarende til en skatteunddragelse på mellem 7 og 14 milliarder kr.

– Det er en kraftig trafik, som vi ved meget lidt om, men der er ingen tvivl om at den foregår, siger en af vismændene, professor Bo Nielsen, Handelshøjskolen i København.

Mens der bruges snesevis af millioner af skattekroner og ansættes hundreder af ‘socialdetektiver’ på at fange såkaldte ‘sociale bedragere’ og man har sat et angiveri i system i kommunerne for at fange småfolk og hente nogle hundrede millioner, ‘ved man meget lidt’ om de store svindlere. Det bliver ikke undersøgt – og der ses gennem fingre med det.
Sådan fungerer klassesamfundet: Bedragerne på første klasse bliver ikke engang kontrolleret. Selvom de er til at overskue, og de store penge ligger dér!

KP-Netkommentar 3. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne