Den færøske storstrejke afsluttet

Færingerne er vendt tilbage til arbejdet, efter at en to-årig overenskomst blev indgået mandag mellem de ufaglærtes to fagforeninger og arbejdsgiverne. Fiskebrug, skoler og hospitaler, som har været lukket som følge af arbejdskampen eller kørt på nedsat kapacitet, er i gang igen. Dermed er den tre uger lange strejke, som med 8000 deltagere omfattede en stor del af den færøske arbejderbefolkning, bragt til afslutning.

De to fagforeninger Føroya Arbeiderfelag og Havnar Arbeidskvinnufelag havde som hovedkrav gennemførelsen af et nyt lønsystem, som sikrede en højere aflønning ved langtidsansættelse hos den samme arbejdsgiver. Arbejdsgiverne afviste dette krav, men måtte til sidst acceptere det. Til gengæld blev lønstigningerne mindre, end arbejderne havde krævet.

Netavisen 30. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne