Kommunaldirektører i kamp for øget brugerbetaling

Det er nødvendigt at øge brugerbetalingen og/eller indføre nye former for brugerbetaling. For uden øget brugerbetaling er det ikke muligt at opfylde borgernes forventninger til den offentlige service, lyder budskabet fra formanden for Kommunaldirektørforeningen, Jørgen Klausen.
I stedet for skattestigninger skal vi de kommende år flås af øget brugerbetaling samt indførsel af nye former for brugerbetaling. Efter sigende er det nødvendigt for at imødekomme borgernes ønsker om mere og bedre offentlig service samt kravene om at holde igen på de offentlige udgifter. Men vi skal nok forvente os både brugerbetaling og forringelser af den offentlige service.

Jørgen Klausen betegner de økonomiske rammer for kommunerne som meget snævre og han mener, at aftalerne med regeringen halter bagefter i forhold til de forventninger, der stilles til kommunerne. Men han fastholder, at på den ene side står de barske økonomiske kendsgerninger, og på den anden side borgernes krav om mere og bedre service, hvilket sætter kommunerne under et pres. Løsenet er brugerbetaling.
At kræve øgede bloktilskud til kommunerne eller gøre oprør mod de økonomiske spændetrøjer, som kommunerne påtvinges, ligger kommunaldirektøren fjernt.

Så fremover kan vi roligt frygte øget eller ny brugerbetaling samtidig med, at den offentlige service forringes via udlicitering og ifølge Jørgen Klausen nødvendige effektiviseringer og rationaliseringer af den kommunale sektor. Alt sammen bestræbelser, der vil føre til nye forringelser af de offentlige ansattes løn- og arbejdsforhold og samtidig vil forringe den offentlige service.

Netavisen 22. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne