Socialdemokratisk valgløfte: 10.000 boliger

Boligminister Lotte Bundsgaards bidrag til socialdemokratiets genvalg er en plan om opførelse af 10.000 nye ungdoms- og ældreboliger.

Bolignøden er blevet et stærkt voksende problem gennem de senere år, og resultatet af boligministerens overvejelser er en plan, der fremlægges i folketinget efter sommerferien, som til en pris af 655 millioner skal sikre 10.000 nye boliger – specielt rettet til de unge og de ældre – over de næste Den blev præsenteret i går og består i, at der skal opføres 10.000 nye boliger over de næste fem år.

Det er især fire boligtyper, som planen vil stimulere: almene boliger, ungdomsboliger, støttede andelsboliger og pensionskassebyggeri. Den skal ifølge boligministeren vende udviklingen og sikre opførelse af nyt almennyttigt byggeri, som har været sat i stå i årevis.

Planen introducerer et par nye boligtyper. Det drejer sig om den såkaldte medejerbolig, der ved et højere beboerindskud skal tiltrække folk med flere penge. Det skal give dem ‘ret til medbestemmelse over boligens indretning’. Desuden en ‘ny form for ungdomsboliger’, en slags bofællesskab, ministeriet kalder for ‘Fælles 4’eren’, bestående af mindst fire værelser på omkring 30 m2 samt fælles køkken og bad.
Med forskellige gulerodsordninger skal planen stimulere det kommunale byggeri og pensionskassebyggeriet.

Netavisen 15. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne