Folkets Park på Nørrebro kommunaliseres

Økonomiudvalget i Københavns Borgerrepræsentation ventes i dag at træffe beslutning om at bevare og samtidig kommunalisere Folkets Park på Nørrebro.

Den lille park har eksisteret som en grøn oase tilbage fra dengang i begyndelsen af 70erne, hvor ‘Den sorte firkant’ virkelig var sort og slumstormerne protesterede mod totalsaneringer og udflytning af bydelens beboere – og krævede boliger til unge og en bydel for menneskene og ikke spekulanter.
I 30 år har den fungeret uden tilskud, drevet af beboerne, og under konstant trussel om at blive bebygget af grådige bygherrer.
Den vil fra nu af overgå til de kommunale gartneres pasning – men vil samtidig være sikret mod bebyggelse. Beboerne i bydelen vil imidlertid utvivlsomt slås for kontrollen med både parken og Folkets Hus i tilknytning til den.

Folkets Park er en del af et større kommunalpolitisk forlig om Nørrebro, der i dag behandles af borgerrepræsentationens økonomiudvalg. I forliget indgår også opførelse af boliger i en større grund ved Sankt Hans Torv, opførelse af et stort parkeringsanlæg samt en plan om en ny idrætshal til bydelen.

Netavisen 15. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne