Skjult dagsorden

I den store politikampagne mod Tvind optræder en ny helt i det borgerlige Danmark. De skjulte dagsordeners mester, den gamle PET-medarbejder, ‘arkivar’ Frede Farmand, er pludselig blevet ‘Tvind-ekspert’ og har i tæt samarbejde med TV2 leveret såkaldte ‘afsløringer’ af skolesamvirket.

Hr. Farmand – hvis rigtige navn vist er Jensen – har fundet ud af, at ‘Tvind har en skjult dagsorden’ og faktisk ‘ligger i krig med Danmark’. Sammen med TV2 bruger han en retorik, der på det nærmeste fremstiller Tvind-skolerne som ‘terroristcentraler’.

For nogle år siden slog den gamle PET-medarbejder sig op som ‘nazijæger’ nr. 1 i Danmark – og blev modtaget med åbne arme af dele af den danske venstrefløj, hvor han bl.a. er indgået i et samarbejde med Erik Jensen og Demos. I de sidste to-tre år har han imidlertid i det skjulte fokuseret på Tvind og forsyner TV2 med ‘afsløringer’, samtidig med at han er ved at skrive en bog om de skoler, der er en så stor torn i øjet på det borgerlige Danmark, at regeringen og folketinget for nogle år siden begik grundlovsbrud, da man vedtog en særlov for at knække dem.

Frede Farmand holder kog i hetzen mod Tvind efter en af Danmarkshistoriens største politirazziaer mod skolerne og deres EDB-maskiner. Anklagen lyder på, at den almennyttige fond, som lærerne på Tvind har indbetalt en del af deres løn til, er blevet brugt til ‘ulovlige’ formål – selvom det godt nok ikke er til grundlovsbrud. Tvind afviser kategorisk, at skattevæsenet er blevet snydt i strid med lovgivningen.

Farmand får noget, der er en banal skattesag med politiske motiver, til at se ud som kamp mod samfundsnedbrydende virksomhed. Den driftige mand har udviklet en blomstrende forretning af afsløringer til højre og venstre.
Om der er mere på hans skjulte dagsorden, og hvem der sætter den, kan enhver prøve at regne ud.

KP-Netkommentar, 30. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne