Storlandbrugets ulovligheder lovliggjort

Hvad gør man, når storbønder overtræder loven og driver flere landbrug end tilladt? Regeringen og folketinget lovliggør det selvfølgelig!

For tre år siden afsløredes det, at 1264 storbønder drev mere end de fem brug, som landbrugsloven tillader. Ca. halvdelen af dem gjorde det ulovligt. De resterende havde dispensation, som rundhåndet uddeles. Blandt lovovertræderne var 10 ud af 25 medlemmer af De Danske Landboforeningers bestyrelse. Dengang bebudede daværende fødevareminister Henrik Dam Kristensen, at der ville blive skredet ind over for lovovertrædelserne.
Det er der også blevet, skriver Politiken lørdag. Nemlig ved at lovliggøre ulovlighederne!

I 1999 vedtog folketinget en lov, der tillod landmænd at drive mere end fem bedrifter, blot det samlede areal ikke oversteg 375 hektar. Samtidig sikredes igen rummelige dispensationsmuligheder for at overskride denne hektarstørrelse. Virkningerne af denne lov, viser det sig nu, har med ét slag bragt stort set alle lovovertrædelser ud af verden.
Hokuspokus: Vejen banes for endnu flere storlandbrug. Kapitalismen belønner sine driftige lovovertrædere.

Netavisen 29. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne