De unge i København må på barrikaderne

Forleden kom det frem, at der planlægges besparelser på ikke mindre end 55 mio. kr. på næste års budget i København alene på folkeskole- og fritidsklubområdet.
– Det har vakt stor harme blandt eleverne, siger Troels Riis Larsen, formand for Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU). Der er en god tradition for at gå i aktion for at slå sådanne planer tilbage. Og den bliver der brug for igen, siger han.

Men det store angreb på folkeskolerne er ikke det eneste, de unge i København udsættes for. Human A/S v. Inger Loft, der sidste år opkøbte Ungdomshuset på Jagtvej for 2,6 mio. kr., har opsagt de unge brugeres kontrakt. Hun forlanger også en månedlig husleje på 20.000 kr. Ungdomshusets advokat Bjarke Madsen har protesteret over for Inger Loft og på brugernes vegne meddelt, at de ikke har tænkt sig at følge Human A/S’s krav. Han understreger, at huset ifølge en gammel aftale med kommunen skal bruges som ungdomshus.
Inger Loft meddeler, at opsigelsen og den enorme huslejestigning er et ‘oplæg til forhandling’.

– Det kan man vist kalde et forhandlingsoplæg med kanoner, siger Troels Riis Larsen. Ungdomshuset har for længst vist sin berettigelse. Det er svært at tro, at Human A/S ønsker at gøre alvor af opsigelsen. De unge i København har kæmpet for det sted – og har ikke i sinde at opgive det.
– Men københavnerungdommen må gøre sig klar til at gå på barrikaderne, siger formanden for DKU.

Netavisen 14. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne