København: Vil spare 55 millioner på skolerne

Uddannelses- og ungdomsforvaltningen i København foreslår besparelser på 45 millioner kr. i budget 2002. Det vil gå hårdt ud over både folkeskoler og fritids- og ungdomsklubber, hvis borgerrepræsentationen vedtager det.

Ifølge uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard (Enhedslisten) vil oplægget betyde ca. 85 færre lærerposter. Der vil forsvinde vikartimer og støttetimer, og den såkaldte ‘lærerservice’ – antallet af timer en lærer årligt har til hver elev – vil falde fra 42,2 timer til 40,5. Det er mere en 10 timer mindre end i Århus, og 5 timer mindre end i de øvrige store byer. Det vil gå hårdest ud over de ‘svageste’ elever.

Reaktionerne er skarpe. Næstformanden for Skole og Samfund i København B.O. Schubert siger, at organisationen ved kommunalvalget til efteråret vil anbefale, at man ikke stemmer på politikere og partier, der vil spare på skoleområdet. De københavnske elevorganisationer og lærerne overvejer, hvordan de skal reagere.

Netavisen 12. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne