Slagteriarbejderne: Afstemning kan blive meget tæt

– Hvis det sidste mæglingsforslag bliver stemt ned, så er det kun et spørgsmål om dato, før vi har konflikt, vurderer tillidsmand Kim Laursen, Danish Crown, Odense, til Netavisen.
To gange tidligere har landets 15.000 slagteriarbejdere nedstemt forbundets forhandlingsresultat hhv. mæglingskitse. Tillidsfolkene i Odense anbefaler et Nej, mens fagforeningsledelsen anbefaler et Ja. Den 23.april offentliggøres det næste resultat.

To gange har slagteriarbejderne underkendt deres forhandlingsledere, så nu står de for tredje gang i dette forår overfor urafstemning. Det er de færreste, der tør spå om udfaldet:
– Det er vanskeligt at sige noget om udfaldet. Det kan blive meget tæt, mener Kim Laursen.
Første gang faldt forhandlingsresultatet med 81 contra 19 pct. Dette resultat indeholdt en udvidelse af overenskomstperioden fra 2 til 4 år. I den første mæglingsskitse blev perioden så fastsat til at gælde to år, hvilket medførte, at 53,4 pct. stemte imod, mens 46,6 pct. stemte Ja.

Kim Laursen er ikke imponeret over overenskomstperiodens længde:
– Det er naturligvis positivt, at vi fik fjernet den 4-årige periode; men det er jo ikke en forbedring i forhold til, hvad vi hele tiden har haft. Ændringerne giver os 4kr. yderligere på timelønnen og 2kr. på basislønnen.
Det er stadig utilstrækkeligt:
– Tillidsmandskredsen i Odense er enige om at anbefale et Nej, fordi vi ikke har fået fri på de indeklemte fridage, hvilket vil sige fredag i forbindelse med Kristi himmelfartsdag og eksempelvis 1.maj. Desuden bliver vi i forbindelse med maskinstop ramt på pengepungen, udtaler Kim Laursen til Netavisen, og oplyser, at 98 pct. af fagforeningsledelserne anbefaler et Ja.

Netavisen 11. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne