Rasmussens ‘Endlösung’

På Arbejderpartiet Kommunisternes og Foreningen Oktobers høring om EU-forfatningen 2004 og kampen for Danmarks udtræden af EU i Medborgerhuset i Ahlefeldtsgade lørdag sagde tidligere folketingsmand og EU-parlamentariker Ib Christensen i sin tale, der gennemgik udkastet til en egentlig unionsforfatning bl.a.:

– Ligegyldigt hvilken Rasmussen, der er statsminister i 2004, vil de genstridige danske vælgere få pistolen for tindingen.
Statsministerkandidat Anders Fogh Rasmussen har klart sagt, at det ved det første folketingsvalg, han udskriver (formentlig omkring regeringskonferencen om EU’s forfatning i 2004), vil vælgerne blive stillet over for ultimatummet: Enten stemmer man, som regeringen ønsker, eller også er det ud af EU. Det samme gælder en definitiv folkeafstemning om EU, der skal få danskerne til at sluge forbundsstaten EU og bortfald af alle såkaldte ‘forbehold’.
Det er det, man kalder en ‘Endlösung’, og som betyder et endeligt farvel til alle fremtidige folkeafstemninger om EU. Alt tyder på, at den anden Rasmussen, Poul Nyrup, er fuldstændig enig. Allerede før han som erhvervslivets kandidat blev formand for socialdemokratiet, udtalte han, at vi skal væk fra de tilbagevendende folkeafstemninger om EU.
På denne baggrund er det mere nødvendigt end nogensinde, at EU-modstanden bliver styrket i folketinget, og at dette allerede sker ved det førstkommende folketingsvalg, sagde Ib Christensen.

På den velbesøgte høring talte endvidere bl.a. Klaus Riis, redaktør af Kommunistisk Politik, om EU nationalt og internationalt, og Lisbet Nielsen, Arbejderpartiet Kommunisterne, om fordelene ved dansk udtræden af EU.

Netavisen 8. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne