For lidt arbejder – for meget socialdemokrat

Dagbladet Aktuelt står foran lukning. Det er i dyb krise med et oplag på godt 25.000 dagligt og 60 mio. i årligt tilskud fra LO. Dets skæbne afgøres i dag på et møde A-pressens hovedbestyrelse, som domineres af fagtoppen.

Aktuelts økonomiske vanskeligheder er en gammel historie. Alene i de sidste 10 år har LO brugt over en milliard kroner på at holde avisen kørende. Tilskuddet på 60 mio. om året er halvdelen af de midler, LO poster i sin medievirksomhed, og fagtoppen synes, den får for lidt for pengene.
Trods adskillige forsøg på relancering, bl.a. som Det fri Aktuelt i 1987 med Jørgen Flindt Petersen og Erik Meier Carlsen som chefredaktører, og senest i nyt design som Aktuelt i 1997, er oplaget faldet fra omkring 60.000 til den nuværende bundrekord på tyve år.

Undersøgelser viser, at det først og fremmest er akademikere og ikke arbejdere, som læser avisen. Eller som en tillidsmand fra FDBs kølelager siger:
– Der er for lidt arbejderklasse, og for meget socialdemokrat i den.

Netavisen 5. april 2001.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne