3.500 ufaglærte mister dagpengeretten

3.500 medlemmer i a-kasserne hos SID, KAD, HK og Pædagogisk Medhjælperforbund (PMF) står til at ryge ud af dagpengesystemet i år. Stramningerne i arbejdsmarkedsreformen for de arbejdsløse betyder nemlig, at den forhadte tvangsaktivering ikke fører til optjening af dagpengeret, mens man arbejder.
Ifølge PMF’s beregninger er op mod 6.000 medlemmer i samtlige a-kasser dømt samme skæbne.
Før loven trådte i kraft afviste regeringen og fagtoppen alle røster om, at det især ville ramme de ufaglærte. Samt at formålet først og fremmest var at rense ud blandt de dagpengeberettigede arbejdere.
SID skønner, at det vil ramme omkring 1000 SID’ere. “Det er ikke mange. Men det er trods alt ikke flere, end at vi i et stort forbund som SID ikke kan være bekendt, hvis vi ikke kan hjælpe dem”, udtaler Morten Kaspersen, leder af SID a-kasse til Fagbladet.
6. april afholder Arbejdsministeriet en konference om aktivering af arbejdsløse.

Netavisen, 27. marts 2001

Læs også 924.000 uden for arbejdsmarkedet.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater