Fællesudtalelse: Nej til monopolernes Europa!

EU-topmødet i Göteborg den 15.-16. juni 2001 vil forberede nye anslag mod velfærdsordninger, mod arbejdernes rettigheder og organisering, og mod de europæiske folks tilkæmpede demokratiske rettigheder.

Den europæiske union er en bestanddel af den offensiv, monopolkapitalen fører mod folkene, for tiden under navne som ’globalisering’ eller ’nyliberalisme’.

Flertallet af folkene i de tre skandinaviske lande Danmark, Norge og Sverige modsætter sig euro’en og Den europæiske Union og udgør derfor et ’svagt led’ i de europæiske monopolers imperialistiske projekt.

Vore marxistisk-leninistiske partier og organisationer opfordrer arbejderne og folkene i Europa til at lade deres stemmer blive hørt i de store demonstrationer i Göteborg den 15. og 16. juni, ved at sige ’nej til euro’en’ og støtte det svenske folks kamp for at komme ud af EU.

Nej til monopolernes Europa!

Arbejderpartiet Kommunisterne (APK) Danmark
Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti (PCOF)
ML-gruppen Revolusjon, Norge
Tyrkiets Revolutionære Kommunistiske Parti (TDKP)
Tysklands Kommunistiske Parti (KPD)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne