Tilbage til forsiden
Flere Aktuelle temaer og baggrund

Tema

Ingen krig mod Irak -
(Not in Our Name)

Overalt i verden har protesterne mod et amerikansk anført angreb på Irak udviklet sig På intet tidspunkt har antikrigsbevægelsen været mere omfattende end i dag.

NOT IN OUR NAME
Mere end 45.000 har underskrevet de amerikanske kunstnere og intellektuelles samvittighedserklæring NOT IN OUR NAME - 'Ikke i vores navn' - mod den amerikanske 'krig mod terror'.
Læs den på dansk her

IKKE I VORES NAVN

Gør noget nu imod krig
De, der er imod et angreb på Irak, må gøre mere end at ryste på hovedet over TV. Artikel af den britiske miljøforkæmper om problemer og muligheder i forbindelse med de kommende aktioner imod Irak krigen
Af George Monbiot. Overs. Stop Terrorkrigen.


Opråb fra verdens sociale bevægelser
Porto Alegre, Brasilien, januar 2003
Overs. Kommunistisk Politik

CAIRO DEKLARATIONEN
Den fuldstændige tekst til en platform for den globale antikrigsbevægelse

San Francisco: Market Street fra helikopter
Klik og forstør
18. januar: 200.000 demonstrerer i San Francisco -
500.000 i Washington DC - Millioner verden over

IAC (Eng)

'U.S. Labor Against the War' - faglig kamp mod krigen
I reaktion på den overhængende trussel om en krig mod Irak dannede godt 100 amerikanske fagforeningsfolk på et møde i Chicago arbejdere et nyt antikrigsinitiativ 'U.S. Labor Against the War' (USLAW). Tilsammen repræsenterer de 2 millioner amerikanske arbejdere.

Ikke siden Vietnam!
Den 17. januar er det 12-årsdagen for USA første krig mod Irak. En ny truer. Der har været talrige krige siden amerikanerne blev hældt ud af Vietnam i 1975. Men der har ikke siden på noget tidspunkt været en så stærk antikrigsbevægelse i de krigsførende lande - USA indbefattet - før nu, hvor faren for en ny krig mod Irak er overhængende.
Kommunistisk Politik 2, 2003

26. oktober 2002: International aktionsdag

100.-200.000 protesterer mod Irak-krig i Washington
Det Hvide Hus blev fuldstændig omringet af langt over 100.000 demonstranter ved den store manifestation af den amerikanske krigsmodstand, som International A.N.S.W.E.R. havde organiseret. I San Francisco var det omkring 50.000. Der har samtidig været aktiviteter mod Irak-krigen i henved andre 150 amerikanske byer: "Drop Bush, not bombs."
Se billederne fra Washington

Se/hør video'er fra Washington 26. oktober
Ramsey Clark: Regime Change Begin at Home
Susan Sarandon: We are Here to Take Democracy Back

Irakkrig: Begyndelsen til nyopdeling af Mellemøsten
FNs Sikkerhedsrådsresolution er et figenblad for George Bushs nye krig. Det er de fleste seriøse kommentatorer enige om. Men Irakkrigen er kun indledningen til en fuldstændig nyopdeling af Mellemøsten. Det hævder f.eks. den britiske Labour-MP'er George Galloway.

Udgør Irak en reel trussel mod USA?
Den tidligere FN-våbeninspektør i Irak Scott Ritter siger, at Saddams masseødelæggelsesvåben stort set er afmonterede, og at 'den irakiske trussel' bygger på systematiske løgne - og at præsident Bush har forrådt det amerikanske folk.
Af Scott Ritter.

EN APPEL TIL ANTIKRIGSBEVÆGELSEN:
Stop krigen mod Irak før den begynder!

"Det er bydende nødvendigt at alle progressive arbejder- og antikrigsorganisationer mobiliserer for at stoppe den planlagte amerikanske krig mod Irak." Forfatteren er meddirektør for International Action Center og medlem af den amerikanske fredskoalition International ANSWERs ledelse
Af Brian Becker.

 

Tema arkiv

Tilbage til Nyheder