Folkealliance og revolutionær kamp: Lørdag den 5. november i Valby Medborgerhus – Vær med!

fuld_skrald_paa_velfaerdskampen

 

Der er en voksende forståelse af, at grundlæggende forandringer i dansk politik ikke sker i folketinget, men udenfor, og afhænger af styrken af de folkelige bevægelser, af arbejdernes og de unges modstand mod det nyliberale nedskæringsfelttog, EU- og krigspolitikken.

Årets Novemberkonference – i Valby Medborgerus lørdag den 5. november kl. 11-16 – sætter fokus netop på dette spørgsmål: Hvordan udvikles en bred folkelig kamp mod Løkke-regeringens og blå bloks amokløb, der ikke bare bliver et boost til en ny socialdemokratisk ledet regering med grundlæggende samme politik?

På novemberkonferencen kommer der nogle mennesker, der er dybt involverede i kampen for at sætte en stopper for nedskæringspolitikken: En af dem er sygeplejerske Jonas Ørting, der har været med til at mobilisere sundhedsarbejderne til kamp mod de livstruende besparelser på hospitals- og sundhedsområdet. En anden er Katrine Aagaard, tidligere faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, med fingeren på pulsen i forhold både til forringelse af uddannelserne og kommunal velfærdsslagtning.

Marie Herget Kristensen vil tale om kvindekamp og revolutionær kamp i dag -på et tidspunkt hvor kontanthjælpsloft og mange andre angreb igen tvinger kvinderne til afhængighed af en mand eller kæreste, hvor enlige mødre ikke sikres mulighed for selv at tage sig af deres børn. Oplæggene danner alle udgangspunkt for debat.

Konferencen er åben for alle interesserede. Forhåndstilmelding er ikke nødvendig. Andre oplægsholdere vil trække perspektiver for en videre fælles koordineret kamp op. Som sangeren og aktivisten i Tid til Fred/Aktiv mod krig Lizette Lassen skrev i et blogindlæg:

”At tro en demo eller flere kan lukke ned for den udvikling er hel sikkert naivt – at tro at politikerne lytter er ligeså naivt… Derimod kan vi bruge fællesskabet til at samles og forhåbentlig vise vejen for flere – gøre medmennesker, der indtil nu ikke kan se hvilken vej vi bliver ført ad, nysgerrige, så de får lyst til at involvere sig og realisere hvor vigtigt det er, at stå sammen i kampen for et retfærdigt samfund – på alle fronter.

En folkealliance er nødvendig – lad os stå sammen og gå efter fred, solidaritet og bæredygtige samfund – på den måde kan vi skabe den forandring der er brug for.”

En folkealliance er nødvendig
KPnetBlogs 1. november 2016

Blandt dem, der vil trække perspektiverne op for opbygningen af en sådan folkealliance og udviklingen af enhed blandt de revolutionære og progressive kræfter er Cathrine Pedersen, tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund, og KPnetTVs frontfigur Kristian Dalgaard. Kristian vil også trække tråde til den internationale kamp, som udvikler sig netop nu og fortælle om verdensmødet i CIPOML – Den internationale Konference af marxistisk-leninistiske partier og organisationer –  som blev afholdt i Danmark i oktober måned med deltagelse af 20 partier fra alle kontinenter.

Se
Kommuniké: CIPOML har afholdt sin 22. verdenskonference
KPnet 2. november 2016

Novemberkonferencerne afholdes hvert år i forbindelse med årsdagen for Oktoberrevolutionen, der nu er på vej mod hundredåret (1917-2017). APKs formand Dorte Grenaa vil åbne og byde velkommen.

Sådan ser det endelige program ud:

Kl 11-13

Velkomst og rids af problemerne den folkelige kamp og den revolutionære bevægelse står over for
Dorte Grenaa

Om den skærpede klassekampssituation, udviklingen af den folkelige modstand og opbygningen af en folkealliance
Jonas Ørting

Faglig kamp mod nyliberalisme og klassesamarbejde
Katrine Aagaard

13.15-13.45 Pause

13.45-16

Kvindekamp og revolutionær kamp i dag
Marie Herget Christensen

Ny enhed i klassekampen og blandt de revolutionære
Cathrine Pedersen 

Danmark og den internationale klassekamp
Kristian Dalgaard

Vær med på


Novemberkonferencen

Lørdag den 5. november 11-16
Valby Medborgerhus
Valgårdsvej 4 (Toftegårds Plads)

Mere på facebook
Folkealliance og revolutionær kamp

KPnet 3. november 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater