Kemikalieindustrien dikterer EUs ekstremt farlige gift-politik

Pressemeddelse
Folkebevægelsen mod EU

– Danmark mærker her konsekvensen af EUs lobby-dikterede miljøpolitik. Regeringen bør bringe sagen for EF-domstolen, siger Niels Eriksen fra Folkebevægelsen mod EU

Efter pres fra den tyske kemikalieindustri har EU-Kommissionen fremlagt et forslag til direktiv, der tillader brug af sprøjtegiften paraquat, som blev forbudt i Danmark i 1994, da den anses for at være ekstremt farlig for sundheden såvel som for miljøet. De nordiske lande har protesteret, men de har ikke samlet et blokerende mindretal i EU.

– Så har det danske forbud talte dage. Hvad end det lykkes at blokere for direktivforslaget eller ej, så viser sagen, at vi ikke selv kan bestemme på området i kraft af det indre marked. Danmark og de nordiske lande mærker her konsekvensen af EUs grænseløse miljøpolitik – en politik, hvor de stærke industri-lobbyer sætter dagsordenen, siger Niels Eriksen, parlamentskandidat for og medlem af miljøudvalget i Folkebevægelsen mod EU.

– Den danske regering bør bringe sagen for EF-domstolen for at forsvare det danske forbud, miljøet og sundheden så vidt som muligt, lyder den direkte opfordring fra Folkebevægelsen mod EU.

Netavisen 7. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater