Etnorama truet af lukning

Danmarks eneste regionale spillested for verdensmusik – Etnorama i København – står nu overfor at måtte dreje nøglen om.

Kun 10 måneder efter opstarten af det regionale spillested Etnorama, er situationen nu den, at Københavns Kommune giver aktiv dødshjælp til et af deres egne flagskibe inden for den rytmiske musik!

Candela – har optrådt i Etnorama

Når et spillested opnår regional status breder den fejlagtige opfattelse sig, at spillestedet vælter sig i penge. Sandheden er, at de krav, der herefter stilles til spillestedet, får udgifterne til at stige i en sådan grad, at de bevilgede tilskud udhules.

Baggrund

Etnorama fik en temmelig speciel huslejekontrakt – set i lyset af, at det er Københavns Kommune, som ejer lokaliteterne. Københavns Kommune skulle gennem sin medfinansiering sikre Etnoramas eksistens. Samtidig opkræves en husleje, som ville være på sin plads, hvis Etnorama lå i Amalienborg-kvarteret og ikke i en baggård på Nørrebro! Et tilskud på kr. 550.000 bliver ædt op af lokaleomkostninger på kr. 513.000.

Ergo – Man giver med den ene hånd og tager tilbage med den anden!

Kommunen blev, som tilsynsmyndighed, allerede i april 2005 gjort opmærksom på, at Etnorama forudså store økonomiske vanskeligheder inden årets udgang. Man kan håbe på, at politikerne, der har været med til at finansiere Etnorama, som regionalt spillested, nu har lært, hvordan man ikke skal gøre.

Lige nu ser det desværre ud til, at det regionale spillested Etnorama ikke kan overleve.
Det er med stor sorg, at skulle se et sted med så mange smukke musikalske oplevelser være nødsaget til at slukke og lukke.

For 8 år siden startede denne rejse – som har haft mange fabelagtigt smukke koncerter med alt lige fra Fanfare Ciocarlia fra Rumænien over Siwan Perver fra Kurdistan til Los De Abajo fra Mexico.
Alt i alt har det været det hele værd, men at få dødsstødet på denne måde af Københavns Kommune – lige op til kommunalvalget – er temmelig uforståeligt!!

Hvad nu?

Verdensmusikken lever heldigvis videre og foreningen bag Etnorama fortsætter – men går nu i tænkeboks for at finde ud af, om man på et senere tidspunkt kan genopstå i en eller anden form.

Lukningen af Etnorama vil være er et stort tab for integrationen – for forståelsen for hinandens kulturer og ikke mindst for den utroligt dejlige musik, som blev præsenteret fra 18. april 1998 til 29. oktober 2005.

Æret være mindet….

Bestyrelsen Etnorama

Lars Bo Kujahn, Formand
Kazio Kierpaul , Daglig leder

Se mere her
www.etnorama.com

Netavisen 8. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater