Nej til millionbesparelser på Københavns børn – vi vil have minimumsnormeringer nu!

I går aftes blev der demonstreret på Rådhuspladsen i København. Her samledes forældre, børn og ansatte i byens daginstitutioner, for at sende et klart budskab til politikerne på rådhuset og til regeringen. Kravet om minimumsnormeringer er et krav der skal gennemføres nu.

Af Poul Andersen

Den nye socialdemokratiske regering har sammen med støttepartierne Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten skrevet indførelse af minimumsnormeringer indenfor de kommende fire år i deres forståelsespapir. Men ingen løsninger er fremlagt, og pengene er ikke sat af – fire år lang tid i en enkelt barndom. Kvaliteten og børnenes tryghed er i forvejen under kraftigt pres. Så varm luft og fromme hensigter er ikke nok.

Tidspunktet for starten af demonstrationen var lagt til kl. 17.30. Så ungerne kunne hentes og forældre og pædagoger få fyraften, inden turen kunne gå til Rådhuspladsen. Og de mødte også talrigt op, på trods af regnvejr. Trolle og Tormod underholdt med musik og sang, der fængede både hos voksne og børn. Og børnene blev inviteret op på lastvognscenen for at give deres besyv med og for at synge og danse bla. til tonerne af  sangen “Guantanamera” der i dagens anledning var omdøbt til “ Vi vil ha’ minimums normering”.

Der var også rigtig mange forældre, børn og pædagoger fra byens fritidshjem der deltog. For politikerne i København vil lukke fritidshjemmene og omdanne dem til skolefritidsordninger for at spare penge. Flere af talerne talte imod dette, med stor opbakning fra deltagerne. Børnene bør sættes i forreste række.

Fritidshjem er et vigtigt modstykke til folkeskolen med et stærkt pædagogisk blik på børnenes trivsel og udvikling. Stop for flere omstruktureringer, der giver uro i børnenes liv. Bevar fritidshjemmene som børnenes frirum, for et godt fritidsliv giver gode børneliv.Når børnenes fritid lægges ind under skolen i en skolefritidsordning, så flytter den samtidig ind under folkeskoleloven, hvor der ikke er krav til det fritidspædagogiske arbejde. Her er det skolen, der bestemmer.

Efter en times tid var det tid til at vende næsen hjemad. Hjem til sen aftensmad, putning af trætte børn, og klargøring til endnu en arbejdsdag, men med forhåbning om at budskabet er blevet hørt. Ellers fortsætter kampen. Det er børnene der er fremtiden.

Læs også

Ingen grund til tillid
KPnet 3. oktober 2019

Der er brug for kamp på alle fronter
KPnet 2. oktober 2019

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp

Se begivenhed
Nej til millionbesparelser på Københavns børn


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne