Rød blok svinger sparekniven i København

Både udsatte børn og voksne vil blive hårdt ramt af nye sociale nedskæringer næste år. Et stort ‘rødt’ flertal i Københavns kommunes socialudvalg har her midt i valgkampens store løfter vedtaget et budgetforslag for 2020 med omfattende nedskæringer for de mest socialt udsatte.


I stedet for bedre forhold skal der skæres yderligere på alt fra hjemmeplejen, udsatte børn, handicappede og sindslidende i Københavns kommune. Et enigt socialudvalg har indsendt sit budgetforslag 2020 til kommunens økonomiudvalg med beskæringer på i alt 84,9 mill. kr. næste år.

Det er partierne i rød blok, der sidder med flertallet i socialudvalget – og på Rådhuset. Socialdemokratiet har 3 medlemmer, Enhedslisten og SF har hver 2 medlemmer og de radikale har to medlemmer inklusiv formandsposten. Venstre, Konservative og Alternativet har hver 1 medlem.

Det er altså helt klart ikke lykkes Enhedslisten og SF at presse Socialdemokratiet og de Radikale til bedre vilkår for udsatte børn, bedre velfærd, eller mere humanisme. Det har vi ellers hørt i alle valgkampens 29 lange dage, at det var deres store masterplan hvis man stemte på dem. ”Hvis du troede du stemte rødt…” lyder det rundt om i kommentarer på facebook.

Vi er frygtelig kede af det, siger Charlotte Lund fra Enhedslisten og medlem af socialudvalget.

Og! Hvad skal vi bruge det til? Det er jeres handlinger der tæller – og I stemte for. I gik imod alle dem I siger I forsvarer. I turde ikke rejse jer op og sige: det her vil vi ikke være med til.

Det kan meget vel blive en forsmag på, hvor langt støttepartierne i den såkaldte røde blok vil gå for at holde hånden under Socialdemokratiet og Mette Frederiksen som statsminister. Og vi mangler et meget klart svar fra Enhedslisten og SF på, hvorfor de er gået med på det sociale nedskæringsbudget i Københavns Kommune. Det er hverken en ny retning eller en ny politik.

Her skal spares:

  • Hjemmeplejen 6,8 mill.kr.

  • Børnefamilier med særlige behov 19,2 mill.

  • Borgere med sindslidelser 10,4 mill.

  • Udsatte voksne 0,8 mill.

  • Borgere med handicap 19,7 mill.

  • Tværgående opgaver og administration 27,9 mill.kr.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne