Næste års Dagsværk til Mellemamerika

Elever fra hele landet har på det årlige stormøde besluttet, at Operation Dagsværk 2004 skal gå til uddannelse af unge i Nicaragua, Guatemala og Honduras. Projektet udføres af Mellemamerika Komitéen.
Projektets målgruppe er unge uden uddannelse, der arbejder under ekstremt dårlige forhold i såkaldte eksportproduktions-zoner i de tre lande.

Uddannelse er mere end at læse og skrive, derfor skal de unge arbejdere udover dette lære deres rettigheder at kende. Kun dermed kan de få indflydelse på deres eget liv.

“Projektet er oplagt til at sætte fokus på konsekvenserne af det overforbrug, vi som unge i den vestlige verden opdrages til. Det skaber et link imellem de unge der køber mærkevaretøj herhjemme og deres jævnaldrende der producerer det,” udtaler Hannah Anbert, forkvinde for Operation Dagsværk og forsætter:

“Ud over at indsamle mere end syv mio. kr. til piger i Cambodja har Operation Dagsværks 2003-kampagne skabt debat om handel med piger til sexindustrien.
Med det netop valgte projekt vil vi næste år igen skabe debat om en relevant, global problemstilling på landets gymnasiale uddannelser.”

Netavisen 3. december 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater