Københavns Politi gennemførte planlagt gadevold

Københavns Politi fulgte onsdag aften op på politikernes provokation med gennemførelsen af fodboldkampen med Israel.

På forhånd havde politiet gjort klart, at de ville bruge begivenheden til en øvelse i gadekampe mod demonstranter og befolkningen. Det var hvad politiet bevidst gik efter – alt gik efter politidirektørens mening nøjagtigt som politiet havde øvet igennem aftnen før,

Umiddelbart i forbindelse med opløsningen af en demonstration i Fælledparken før landskampen gik politiet ind med knipler og hunde, slog løs og foretog anholdelser.

Kampklædte betjente drev folk ud af Fællesparken. Udenfor på vejene rundt om Fælledparken holdt skovvogne klar til at fortsætte. Med hylende sirener og blå blink blev fodgængere jagtet. I krydset ved Blegdamsvej og Tagensvej gennemførte 5 skovvogne en synkron manøvre for at standse al kørende og gående trafik, for derefter at udvælge sig en gruppe unge palæstinensere på vej væk fra demonstrationen. To skovvogne klemte de unge op mod muren til Panum-instituttet – mens de øvrige skovvogne og kæder af kampklædte betjente holdt alle andre væk.

Længere ned af Blegdamsvej gentog synkron manøvren sig – denne gang suppleret med civile politibiler, hvorfra civilbetjente sprang ud og slog løs med knipler.
Mellem Rigshospitalet og Trianglen standsede politikæder alle med mørk hud eller sort hår – og det på en særdeles hårdhændet måde. Mens folk med lyst hår “blot” fik at vide, at de skulle forsvinde ud af området i en vis fart. Bag politikæderne blev de anholdte sat ned på vejen i rækker bagbundet i håndjern, indtil de blev kørt væk.
Mere end 150 blev anholdt – de fleste af dem unge palæstinensere og arabere.

Politiets øvelse blev en utvetydig magtdemonstration i hvordan gader, parker og pladser terroriseres med politivold.
Harmen blandt deltagerne i demonstrationerne, der forsøgte at komme væk, og tilfældige forbipasserende, der blev indfanget af politiets manøvrer, var ikke til at tage fejl af.

Netavisen 18. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater