Brixtofte: et dyrt bekendtskab

Regningen efter Venstres og Brixtoftes hærgen i “mønsterkommunen”, Farum Kommune, vokser til stadighed. Den almindelige befolkning i Farum må efter al sandsynlighed betale en langt højere pris for Venstre-høvdingens misregimente end først beregnet.

Oprydningen ovenpå bykongen Peter Brixtoftes mangeårige skalten og valten i Farum Kommune er en sand gyser for befolkningen i Farum. Næsten dagligt viser det sig, at det står endnu værre til med Farums Kommunes økonomi end hidtil antaget. Omfanget af svindelen og de økonomiske skandaler synes ingen ende at tage. Mens Brixtofte udadtil spiller uskyldigheden selv og forsøger at fremstille sig selv som sand sportsven, så vokser regningen for hans og (Venstres/byrådsflertallets) ugerninger dag for dag.

Udover de skattestigninger på 3,2 pct. og omfattende nedskæringer på kommunens budget for næste år, der allerede er vedtaget og som i allerhøjeste grad vender den tunge ende nedad, så venter der nu yderligere nedskæringer. Der skal spares op mod 40 mill. kr. ekstra næste år, men beroliger den nye Venstre-borgmester: borgerne kan regne med, at det bliver ved en skatteforhøjelse på 3,2 pct.

Men, men… Man er langt fra kommet til bunds i det økonomiske kaos, som bykongen Brixtofte har efterladt “den borgerlige mønsterkommune” i. Og på trods af, at det er afsløret at, Farum Kommune groft har udnyttet bistandsmodtagere og andre arbejdsløse som løntrykkere og billig arbejdskraft for erhvervslivet, står Farum stadig for Venstre/de borgerlige partier som “mønsterkommunen”, når det gælder bekæmpelse af de arbejdsløse (undskyld: arbejdsløsheden).

Helt på linie med, at mange af de økonomiske tiltag, som er foretaget under Brixtofte-æraen, bliver kopieret af andre kommuner landet over. De utallige skandaler eller ej. Så er Brixtofte stadig noget af en helt og et forbillede i mange borgerlige politikeres øjne.

For befolkningen i Farum derimod har han været et yderst dyrt bekendtskab. Regnskabet efter hans hærgen betales af befolkningen, ikke Farums borgmester, der indtil videre er sluppet utroligt billigt fra sit misregimente. Hvor katastrofal prisen i sidste ende bliver den almindelige Farum-borger? Ja, det er endnu for tidligt at gisne om.

Netavisen 5. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater