Rudkøbing: budgetstrejke fortsætter

Pædagogerne og pædagogmedhjælperne i Rudkøbing fortsætter kampen mod det nedskæringsforlig, som er er indgået i byrådet omkring Budget 2002. Budgetforliget lægger op til alvorlige forringelser på daginstitutionsområdet

Kampen mod de planlagte nedskæringer på daginstitutionsområdet i Rudkøbing er ikke forbi endnu. Byens 60 pædagoger og pædagogmedhjælpere lader sig ikke kue af udsigterne til at blive idømt nye boder af Arbejdsretten, men fortsætter deres strejke i protest mod Rudkøbing Kommunes beslutning om næste år at skære 900.000 kr. ned på budgettet for daginstitutionerne.

De fynske pædagogstuderende støtter deres kamp. Torsdag drog de afsted fra Odense til Rudkøbing for konkret at vise deres solidaritet med de lokale pædagoger og pædagogmedhjælpere. Og samtidig bakker også forældrene op om strejken.

Siden den 24. september, hvor de første planer om forringelser blev fremlagt, har daginstitutionerne stort set konstant været ramt af arbejdsnedlæggelser – og kampviljen er ikke ligefrem blevet mindre af, at byrådspolitikerne med undtagelse af SF i sidste uge indgik et forlig om Budget 2002. Forliget betød yderligere forringelser på daginstitutionsområdet i forhold til de oprindeligt foreslåede.

Som Lisbeth Schmidt Jespersen, formanden for BUPL Fyns Amt, siger: – Forbundets opfordringer til at genoptage arbejdet bliver totalt ignoreret. Pædagogerne og pædagogmedhjælperne vil simpelthen være med til, at deres arbejdsforhold ødelægges og pasningen af børnene forringes. Kampen gælder mulighederne for fortsat at kunne udføre deres pædagogiske arbejde på et rimelig niveau.

Se også Kommunalbudget 2002: Strejke på Langeland

Netavisen 11. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater