Stop for påståede ‘særydelser’

Regeringen er i færd med at tage et afgørende skridt på vejen til indførelsen af lavere sociale ydelser for flygtninge og indvandrere i Danmark. Et skridt, der skal sikre, at det ikke kun er kontanthjælpen, der sættes ned, men også en lang række andre sociale ydelser.

Den nye højreregering mener snakken om, at indvandrere og flygtninge – de såkaldte nye danskere – ikke skal være sikret samme ret til sociale ydelser og kontanthjælp som befolkningen i øvrigt, mere end alvorligt.
Et væsentligt skridt på vejen til at indføre de nye, specielt lave ydelser til de indvandrere og flygtninge, der endnu ikke har fået tildelt dansk statsborgerskab, skal gennemføres. Her og nu. Det skal ske ved at fjerne aftaler, som Danmark har indgået med en række lande. Aftaler, der har sikret indvandrerne fra disse lande retten til at modtage de samme sociale ydelser som den danske befolkning efter ét års arbejde i Danmark.

I første omgang er det en aftale med Tyrkiet, som skal elimineres. Aftalen blev indgået i 1976, hvor importen af tyrkisk (udenlandsk) arbejdskraft til den danske industri havde stået på gennem flere år, ifølge regeringen for at sikre den importerede arbejdskraft de samme sociale rettigheder, der gælder for arbejderklassen i almindelighed, sociale rettigheder, som ikke burde være nogen selvfølge i dag, hvor der ikke er samme behov for import af arbejdskraft.

Folk, der kommer til det danske paradis som flygtninge, via familiesammenføring m.v., og som blot er indvandrere og ikke “inviteret” til landet som arbejdskraft, bør ikke være sikret ret til bistandshjælp efter de gældende regler. De må fremover klare sig for væsentligt mindre.

Aftalen med Tyrkiet blev genforhandlet senest i 1999, men er endnu ikke blevet ratificeret. Det skal heller aldrig ske, mener regeringen og dens støtteparti Dansk Folkeparti. Den skal skrottes. Dernæst kommer tilsvarende bilaterale aftaler med lande såsom Pakistan, Marokko, Makedonien, Slovenien, Kroatien m.fl. De er alle aftaler, der ødelægger mulighederne for at indføre de specielt lave ydelser til masser af flygtninge og indvandrere i Danmark.

Netavisen 23. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater